ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έκλεψε λεμούριο από ζωολογικό κήπο για να τον κρατήσει ως... κατοικίδιο

ΗΠΑ: Έκλεψε λεμούριο από ζωολογικό κήπο για να τον κρατήσει ως... κατοικίδιο

Καλιφορνέζος παραδέχθηκε ότι έκλεψε από ζωολογικό κήπο τον πιο γηραιό λεμούριο που βρίσκεται σε αιχμαλωσία στη Βόρεια Αμερική για να τον κρατήσει ως… κατοικίδιο.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, την επομένη ο νεαρός έβαλε το ζώο σε ένα πλαστικό κουτί και το εγκατέλειψε στην εξωτερική σκάλα ενός ξενοδοχείου μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ανήκει στο ζωολογικό κήπο και ότι θα πρέπει να παραδοθεί στην αστυνομία.

Ο Άιζακ δεν υπέφερε πάντως πολύ από την περιπέτειά του, που θα έχει να διηγείται στους… φίλους του και επέστρεψε γρήγορα στο σπίτι του.

Ο απαγωγέας του, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία του Νιούπορτ Μπιτς για μια υπόθεση ληστειών, κινδυνεύει να καταδικαστεί με ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 δολαρίων.

AP 19140834294903

(Ο δράστης)

Οι λεμούριοι, που ξεχωρίζουν από τη ριγωτή άσπρη- μαύρη ουρά τους, περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα 25 πιο απειλούμενα με εξαφάνιση πρωτεύοντα θηλαστικά.

Σύμφωνα με το Scientific American, στη Μαδαγασκάρη, από όπου κατάγονται, υπάρχουν 2.000 με 2.400 λεμούριοι. Αριθμός μειωμένος κατά 95% σε σχέση με το 2000…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ