Ισπανία: Επτά άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στις ταυροδρομίες στην Παμπλόνα
Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ του Αγίου Φερμίν στην Παμπλόνα, στην Ισπανία.
Η εκδήλωση με ελεύθερους έξι ταύρους να τρέχουν σε διαδρομή 875 μέτρων, στα σοκάκια της Παμπλόνα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε και φέτος προβλήματα.
Την τελευταία δεκαετία προκειμένου να περιορίζονται οι σοβαροί τραυματισμοί ένας ταυρομάχος αναλαμβάνει να οδηγεί τους ταύρους στη διαδρομή τους.
Παρά το γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο, ενώ 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1924 που ξεκίνησε, το Φεστιβάλ του Αγίου Φερμίν εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Φανερή ήταν η έλλειψη ενθουσιασμού από τη φετινή διοργάνωση, όπως περιέγραψαν θεατές που επί χρόνια δίνουν το «παρών» στις ταυρομαχίες.
Η διοργάνωση που διαρκεί εννέα ημέρες προσελκύει κατ’ εκτίμηση ένα εκατομμύριο κόσμο ετησίως στη βορειοισπανική πόλη Παμπλόνα.
Το μέλι θωρακίζεται: Δημιουργείται ομάδα εργασίας - Η ανάδειξή του και οι ελληνοποιήσεις στο «μενού»
10:11
Αύξηση της απασχόλησης τον Μάιο - 332.843 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο 5μηνο
10:10
Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο από ανατροπή της μηχανής που οδηγούσε
10:09
Έκρηξη στο Μονακό: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος - Εκδόθηκε ερυθρά αγγελία από την Interpol
10:00