ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: Οι απειλές κατά της ζωής μου οδήγησαν στην εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης

Σαλβίνι: Οι απειλές κατά της ζωής μου οδήγησαν στην εξάρθρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης
AP Photo/Gregorio Borgia

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως η αστυνομική έρευνα που είχε στόχο συμπαθούντες της ακροδεξιάς, στη βόρεια Ιταλία, και οδήγησε τη Δευτέρα στην ανακάλυψη ενός οπλοστασίου, μεταξύ άλλων ενός πυραύλου αέρος -αέρος, ήταν μέρος μιας έρευνας για απειλές κατά της ζωής του.

«Χαίρομαι που ήμουν χρήσιμος για να βρεθεί ο πύραυλος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, όταν ερωτήθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γένοβα.

«Ήταν μια από τις πολλές απειλές κατά της ζωής μου που γίνονται κάθε μέρα εναντίον μου για τις οποίες δεν μιλάω», είπε. «Αυτή τη φορά ήταν λεπτομερείς, αν και ποτέ δεν ξέρεις αν έχεις να κάνεις με τρελό. Οι μυστικές υπηρεσίες μίλησαν για μια ουκρανική ομάδα που ήθελε να επιτεθεί με στόχο τη ζωή μου», σημείωσε.

Το υπουργείο διαβίβασε την έκθεση στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Τορίνο, που είχε ως στόχο Ιταλούς νεοναζί οι οποίοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.

Η αστυνομία πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές κατά του νεοναζιστικού κινήματος τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή του Τορίνο. Όμως, παρακολουθώντας τους υπόπτους, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης τρεις άλλους συμπαθούντες της ακροδεξιάς που φαινόταν να προσπαθούν να πουλήσουν όπλα.

Χθες Δευτέρα αυτοί οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας πύραυλος σε κατάσταση λειτουργίας, του στρατού του Κατάρ, μεταξύ άλλων 20 προηγμένα όπλα, όπως αυτόματα τουφέκια «τελευταίας γενιάς», πολλά πυρομαχικά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από τους τρεις συλληφθέντες είχε στείλει φωτογραφίες του πυραύλου μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ζητούσε 470.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ