ΚΟΣΜΟΣ

Ανάληψη ευθύνης από τον ISIS για τις επιθέσεις στην Τζακάρτα

Ανάληψη ευθύνης από τον ISIS για τις επιθέσεις στην Τζακάρτα
REUTERS/Beawiharta

Ο ISIS βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στην Τζακάρτα, όπως μετέδωσε προσκείμενο μέσο στην τρομοκρατική ομάδα.

"Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί στοχεύοντας σε ξένους υπηκόους και δυνάμεις ασφαλείας που τους προσταστεύουν, στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας", μετέδωσε το Aamaaq.

Οι ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση με πυροβολισμούς και χειροβομβίδες στο κέντρο της ινδονησιακής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους μετά την διατύπωση απειλής του ISIS ότι η χώρα αποτελεί στόχο.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι - πέντε αστυνομικοί και επτά πολίτες - σκοτώθηκαν από τις διαδοχικές εκρήξεις βομβών σήμερα το πρωί στο κέντρο της Τζακάρτας και πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από καφετέρια την ώρα που πλησίαζαν στο σημείο ένοπλοι αστυνομικοί.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ένας από τους νεκρούς είναι ολλανδικής καταγωγής ο οποίος, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ήταν εργαζόμενος στον ΟΗΕ ενώ ένας άλλος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MetroTV, είναι Καναδός.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται το κτίριο του ΟΗΕ και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ