ΚΟΣΜΟΣ

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να «χτυπήσει» τη Γαλλία

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να «χτυπήσει» τη Γαλλία
AP Photo/Lewis Joly

Η Γαλλία θα έρθει αντιμέτωπη την επόμενη εβδομάδα με ένα νέο κύμα καύσωνα, που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και θα επιδεινώσει την ξηρασία που πλήττει τη χώρα, προειδοποίησε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France.

Μια θερμή αέρια μάζα, προερχόμενη από την Ισπανία, αναμένεται να φθάσει στη νοτιοδυτική Γαλλία την Κυριακή προκαλώντας από τη Δευτέρα «ένα επεισόδιο καύσωνα αρκετών ημερών», επισήμανε ο μετεωρολογικός οργανισμός στον ιστότοπό του, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να προβλέψει την ακριβή διάρκειά του.

Από τις αρχές της εβδομάδες, οι ανώτερες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 30-35 βαθμών στο βόρειο τμήμα της χώρας και μεταξύ 35 και 39 βαθμών Κελσίου, τοπικά 40 βαθμών, στο νοτιοδυτικό και το κεντροανατολικό τμήμα.

Στα τέλη Ιουνίου, το πρωτοφανές κύμα καύσωνα έκανε το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας να ασφυκτιά για πολλές ημέρες. Το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε για πρώτη φορά, με το απόλυτο ρεκόρ των 45,9 βαθμών που καταγράφηκε την 28η Ιουνίου στον γαλλικό νότο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ