ΚΟΣΜΟΣ

Κατακραυγή για την άγρια επίθεση μασκοφόρων κατά διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ - Δεκάδες τραυματίες

Κατακραυγή για την άγρια επίθεση μασκοφόρων κατά διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ - Δεκάδες τραυματίες
The Stand News via AP Video

Σκηνές απόλυτου τρόμου εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο μετρό του Χονγκ Κονγκ μετά από άλλη μία ογκώδη και ειρηνική πορεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων κατά του δρομολογούμενου νομοσχεδίου για την έκδοση πολιτών στην Κίνα.

Φορώντας λευκές μπλούζες και κρατώντας λοστούς και ρόπαλα, δεκάδες μασκοφόροι εισέβαλαν σε κεντρικό σταθμό του Χονγκ Κονγκ κι άρχισαν να επιτίθενται αδιακρίτως σε περαστικούς και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Το σοκαριστικό συμβάν, το βράδυ της Κυριακής, έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, με πολλούς να καταγγέλλουν την αστυνομία για το «ζήλο» της κατά των διαδηλωτών και την απουσία της να τους προστατεύσει όταν στοχοποιήθηκαν από «συμμορίες».

Αυτόπτες μάρτυρες, όπως ο βουλευτής των Δημοκρατικών Λαμ Τσέουκ-τινγκ, δήλωσε ότι οι άνδρες φάνηκαν να στοχοποιούν επιβάτες με μαύρα μπλουζάκια που συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση. Ο Λαμ, που τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι η αστυνομία αγνόησε τις κλήσεις που της έκανε, ζητώντας από τις αρχές να παρέμβουν και να αποτρέψουν την αιματοχυσία.

«Σκοπίμως αδιαφόρησαν για αυτές τις επιθέσεις των συμμοριών σε απλούς πολίτες», δήλωσε στο Reuters, λέγοντας ότι στο πάτωμα του σταθμού υπήρχαν λεκέδες με αίμα. «Δεν κάνω εικασίες για ποιο λόγο δεν βοήθησαν άμεσα», δήλωσε.

Στην επίθεση στο σταθμό τραυματίστηκαν 45 άνθρωποι, με έναν εξ αυτών να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ