ΚΟΣΜΟΣ

Χαμόγελα, αστεϊσμοί και ευχαριστίες: «Θα κλέψω τις εκπληκτικές ιδέες του Χαντ», υπόσχεται ο Τζόνσον

Χαμόγελα, αστεϊσμοί και ευχαριστίες: «Θα κλέψω τις εκπληκτικές ιδέες του Χαντ», υπόσχεται ο Τζόνσον
AP Photo/Frank Augstein

Ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στην καμπάνια του και συγχαίροντας τον ανθυποψήφιό του Τζέρεμι Χαντ για τον αγώνα που έδωσε ξεκίνησε τον λόγο του ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών στη Βρετανία και πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως είπε αστειευόμενος, ο Χαντ είχε μια σειρά από «εκπληκτικές ιδέες» τις οποίες προτίθεται να «κλέψει».

Ενώ συνεχάρη και την Τερέζα Μέι στην οποία κατά το παρελθόν είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική. «Ήταν προνόμιο να έχω θητεύσει στο υπουργικό της συμβούλιο», επισήμανε. Η κα Μέι νωρίτερα είχε ήδη σπεύσει με ανάρτησή της στο twitter να συγχαρεί το νέο πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα του παρέχει όλη της την υποστήριξη.

Ο κ. Τζόνσον παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι θα αμφισβητήσουν την σοφία της απόφασης να τον εκλέξουν. Αλλά όπως τόνισε το Συντηρητικό κόμμα εργάστηκε «για να προωθήσει το καλό όλης της χώρας» τα τελευταία 200 χρόνια.

Για το Brexit είπε ότι διάβασε σήμερα το πρωί στους Financial Times ότι δεν έχει υπάρξει ηγέτης που να έχει έρθει αντιμέτωπος με τόσο τρομακτικό σετ συνθηκών. «Είστε τρομαγμένοι;», ρώτησε το πλήθος. «Δεν μου μοιάζετε τρομαγμένοι», απάντησε.

«Θα δώσουμε ενέργεια στη χώρα», πρόσθεσε υποσχόμενος ένα νέο πνεύμα που θα διαχέεται από μια νοοτροπία νικητή. «Θα δουλέψω αμέσως με την ομάδα μου και θα χτίσω», επισήμανε. «Η καμπάνια τελείωσε και η δουλειά ξεκινάει».

Από τη μεριά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την υποστήριξη του κόμματός του, όχι της χώρας. Και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, θα επαναφέρει το αίτημά του για διενέργεια εκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ