ΚΟΣΜΟΣ

«Υπουργική σφαγή»: Στροφή προς τα δεξιά με ορκισμένους Brexiteer κάνει ο Μπόρις Τζόνσον

«Υπουργική σφαγή»: Στροφή προς τα δεξιά με ορκισμένους Brexiteer κάνει ο Μπόρις Τζόνσον
Aaron Chown/Pool via AP

Ο Μπόρις Τζόνσον φρόντισε να ξεφορτωθεί μεγάλο μέρος της κυβερνητικής ομάδας της Τερέζα Μέι, κάνοντας μία στροφή προς τα δεξιά και διορίζοντας σε θέσεις - κλειδιά ακραιφνείς Brexiteer, όπως ο Ντόμινικ Ράαμπ, που αναλαμβάνει επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, τον Πρίτι Πατέλ, υπουργό Εσωτερικών και τον Τζέικομπ Ρις-Μογκ, που αναλαμβάνει το πόστο του υπουργού της κυβέρνησης που είναι επιφορτισμένος με τις σχέσεις με την Βουλή των Κοινοτήτων.

«Είναι η πιο ωμή εκκαθάριση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας», γράφουν οι Times.

«Υπουργική σφαγή», σχολιάζει η Daily Mail.

Αυτή η κυβέρνηση είναι «η πιο δεξιά από την δεκαετία του '80», γράφει η Daily Mirror.

Ανάμεσα στους διασωθέντες υπουργούς, ο Στιβ Μπάρκλεϊ, ένας ακόμη ευρωσκεπτικιστής, παραμένει στο «τιμόνι» του Brexit και ο Ματ Χάνκοκ, που παραμένει στο υπουργείο υγείας.

Πιστός στο στιλ του, ο ασυγκράτητος Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε από το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ «να βγάλει την χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση άνευ όρων στις 31 Οκτωβρίου» επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι η αποχώρηση αυτή θα γίνει ακόμη και χωρίς συμφωνία. Επιμένει ότι μπορεί να εξασφαλίσει μία «καλύτερη συμφωνία» διαζυγίου, χωρίς το backstop.

Σήμερα το απόγευμα θα απευθυνθεί στην Βουλή των Κοινοτήτων λίγο πριν από τις θερινές διακοπές που αρχίζουν απόψε και θα παραταθούν μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ