ΚΟΣΜΟΣ

Ανήλικη εκατομμυριούχος: Εξάχρονη Youtuber αγόρασε έπαυλη οκτώ εκατ. δολαρίων

Ανήλικη εκατομμυριούχος: Εξάχρονη Youtuber αγόρασε έπαυλη οκτώ εκατ. δολαρίων
Screengrab

Μία 6χρονη από τη Νότια Κορέα είναι σταρ του YouTube και κατάφερε να αγοράσει το πρώτο της… σπίτι, αξίας οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μπόραμ έχει δύο κανάλια στο YouTube με συνολικά περίπου 30 εκατομμύρια συνδρομητές. Στο ένα κανάλι κάνει κριτικές για παιχνίδια σε 13,6 εκατ. συνδρομητές, ενώ το δεύτερο είναι video blog στον οποίο έχουν εγγραφεί 17,6 εκατ. χρήστες.

Ωστόσο, τα βίντεο της μικρής έχουν προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις στη χώρα της, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του CNNi.

Το 2017 η ΜΚΟ «Save the Children» δέχτηκε αρκετά παράπονα από πολίτες, οι οποίοι υποστήριζαν ότι τα βίντεο της 6χρονης θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές συνέπειες στη συναισθηματική και ηθική ανάπτυξη των νεαρών, σε ηλικία, ατόμων που έχουν γίνει συνδρομητές.

Αφορμή για τις αντιδράσεις είχε αποτελέσει ένα βίντεο -το οποίο πλέον έχει «κατέβει»- όπου η μικρή έκλεβε χρήματα από το πορτοφόλι του πατέρα της και οδηγούσε αυτοκίνητο.

Η «Save the Children» είχε καταγγείλει τα βίντεο της στις Αρχές.

Η 6χρονη δεν είναι η μοναδική περίπτωση ανήλικου εκατομμυριούχου Youtuber, καθώς σύμφωνα με το Forbes, o Youtuber με τα περισσότερα κέρδη για το 2018 (22 εκατ. δολάρια) ήταν ο 7χρονος Ryan Kaji που πρωταγωνιστεί στο κανάλι Ryan ToysReview.

Boram, 6-year-old South Korean YouTuber, buys $8 million property
By Julia Hollingsworth and Ji Su Lee, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ