Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε βαθυσκάφος βλέπει το ναυάγιο σοβιετικού υποβρυχίου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν βούτηξε σήμερα, Σάββατο, με βαθυσκάφος σε βάθος 50 μέτρων για να δει από κοντά ένα σοβιετικό υποβρύχιο, που είχε βυθιστεί στον Φινλανδικό Κόλπο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.
Η κατάδυση με το βαθυσκάφος C-Explorer 3, που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νήσο Χόγκλαντ, διήρκησε περίπου μία ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Μια τιμητική πλακέτα τοποθετήθηκε παρουσία του Ρώσου προέδρου από δύτες στο κουφάρι του υποβρυχίου και κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, διευκρίνισε το Κρεμλίνο.
Τον Σεπτέμβριο του 1942, το υποβρύχιο είχε καταστρέψει τρία εχθρικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα, προτού πέσει σε γερμανική νάρκη και βυθιστεί έχοντας πλήρωμα 40 μελών, οι οποίοι έχασαν όλοι τη ζωή τους.
«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν ξεχνά τους ήρωές της, δεν ξεχνά εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ασφάλεια της Πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις που έκανε μόλις επέστρεψε.
Επιβεβαιώνει ο γιος του Τραμπ ότι Ρώσος επιχειρηματίας χρηματοδότησε το γάμο του
10:09
Κρήτη: Με εγκεφαλική αιμορραγία και κακώσεις το 15 ημερών βρέφος - Στον ανακριτή η 18χρονη μητέρα
10:00
«Κανονικοί απατεώνες»: Δριμεία επίθεση Γεωργιάδη κατά των γιατρών για τον θανατο Μαζωνάκη
09:51
Ποιος είναι ο Ουαλός ηθοποιός Μάθιου Ρις που έγραψε τηλεοπτική ιστορία με τις νίκες του στα Emmy
09:44