ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Εθνικό ζήτημα για την Τουρκία η ανατολική Μεσόγειος

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Εθνικό ζήτημα για την Τουρκία η ανατολική Μεσόγειος
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Περί εθνικού θέματος έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου.

«Μία από τις καλύτερες απαντήσεις ενάντια στις απειλές που δέχεται η Τουρκία για τις δραστηριότητές της θα δοθεί σήμερα εδώ, στην ανατ. Μεσόγειο», δήλωσε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, σε ομιλία του κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου για την διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία δεν μένει ποτέ χωρίς εναλλακτική.

«Ποτέ δεν είπαμε ευχαριστώ σε μία εντολή. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της λεγόμενης "ΤΔΒΚ" δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και επεσήμανε ότι η ανατ. Μεσόγειος δεν είναι ζήτημα μόνο του υπουργείου του ή κάποιων άλλων υπουργείων, αλλά αποτελεί εθνικό ζήτημα.

«Αυτό το ζήτημα είναι πάνω από όλα ζήτημα που αφορά και στα 82 εκατομμύρια κατοίκους, είναι ζήτημα ολόκληρης της χώρας. Είναι ζήτημα ολόκληρης της Τουρκίας. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης της Τουρκίας ενάντια σε όσους νιώθουν άβολα με την παρουσία της Τουρκίας», δήλωσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ντονμέζ διατράνωσε πως η χώρα του δεν θα κάνει πίσω στην περιοχή και θα στέκεται πάντα όρθια απέναντι σε όσους την αγνοούν.

«Έχοντας μία τέτοια δύναμη και πίστη δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε πίσω όχι μόνο στην ανατ. Μεσόγειο αλλά και σε όποιο άλλο ζήτημα πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο», τόνισε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ