ΚΟΣΜΟΣ

Φρανκφούρτη: Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη που έσπρωξε 8χρονο στις ράγες

Φρανκφούρτη: Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη που έσπρωξε 8χρονο στις ράγες
(AP Photo/Michael Probst)

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του 40χρονου άνδρα από την Ερυθραία, ο οποίος προκάλεσε χθες τον θάνατο ενός 8χρονου αγοριού, όταν το έσπρωξε μαζί με την μητέρα του στις γραμμές του τρένου, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας και κατόπιν παραχώρησε μαζί τους συνέντευξη Τύπου, πρόκειται για «εν ψυχρώ δολοφονία», αλλά «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πιθανό κίνητρο». Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μία δολοφονία και δύο απόπειρες δολοφονίας, εναντίον της μητέρας του αγοριού, η οποία έπεσε στις γραμμές αλλά κατόρθωσε να αποφύγει την διερχόμενη αμαξοστοιχία και μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία δεν έπεσε στις γραμμές αλλά υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον ώμο.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ντίτερ Ρόμαν ανέφερε ότι πρόκειται για άνδρα από την Ερυθραία, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 και το 2006 μετέβη στην Ελβετία, όπου ζήτησε και το 2008 έλαβε πολιτικό άσυλο. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, έχει μόνιμη εργασία στην Ζυρίχη και από τις ελβετικές αρχές θεωρείτο «υποδειγματική περίπτωση ενσωμάτωσης» - έως τις 25 Ιουλίου, οπότε επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον μιας γυναίκας που ζούσε σε γειτονικό κτίριο, προσπάθησε να την στραγγαλίσει και τελικά την κλείδωσε στο διαμέρισμά της. Από τις ελβετικές αρχές ωστόσο, οι οποίες έκτοτε τον αναζητούσαν, δεν είχαν διαβιβαστεί στοιχεία ούτε προς την Γερμανία ούτε προς τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο επικεφαλής της Αστυνομίας, ο άνδρας ήταν άγνωστος και στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην Φρανκφούρτη είχε ανακοινώσει ότι ο συλληφθείς θα εξεταστεί και από ψυχίατρο, προκειμένου να διευκρινιστεί αν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ