ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Μέλη της ίδιας οικογένειας οι νεκροί - Αναζητείται ο πρώην σύζυγος ενός εκ των θυμάτων

Κροατία: Μέλη της ίδιας οικογένειας οι νεκροί - Αναζητείται ο πρώην σύζυγος ενός εκ των θυμάτων
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας έξι ατόμων, που εντοπίστηκαν νεκροί σε σπίτι στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας και συγκεκριμένα για τρεις γυναίκες, δύο άνδρες κι ένα μικρό παιδί. Ο δράστης, σύμφωνα με τοπικά μέσα, είναι πρώην σύζυγος μίας εκ των νεκρών.

«Η αστυνομία ειδοποιήθηκε περί τις 21:30 [22:30 ώρα Ελλάδας] από κατοίκους, που άκουσαν πυροβολισμούς. Επιτόπου βρέθηκαν τα πτώματα έξι ανθρώπων», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση του Ζάγκρεμπ.

Τα πτώματα κείτονταν μέσα σε σπίτι στη συνοικία Κάιζεριτσα, στο νότιο τμήμα της κροατικής πρωτεύουσας. Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα θύματα ήταν «δύο άνδρες, τρεις γυναίκες κι ένα παιδί» δέκα ετών, δήλωσε στον Τύπο, σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ζάγκρεμπ, ο Μάρκο Ράσιτς.

Πρόσθεσε ότι μέσα στο σπίτι βρισκόταν επίσης ένα βρέφος, το οποίο είναι σώο.

«Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, επρόκειτο για μια οικογένεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αρχικά, κροατικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως ανάμεσα στα θύματα ήταν τέσσερα παιδιά.

«Ένα πρόσωπο που βαρύνουν υποψίες ότι συνδέεται με το έγκλημα αυτό αναζητείται. Όλη η δύναμη της αστυνομίας συμμετέχει σε αυτό το ανθρωποκυνηγητό καθ’ άπασα την επικράτεια της Κροατίας», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Ράσιτς, ο οποίος σημείωσε εξάλλου πως το κίνητρο του δράστη του μακελειού είναι ακόμη άγνωστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ