Bίντεο: Πώς εξουδετερώνουν τα δακρυγόνα οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ
Οι συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Χονγκ Κονγκ τους τελευταίους δύο μήνες.
Οι Αρχές κάνουν μεγάλη χρήση χημικών και οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο να το αντιμετωπίσουν. Ανακάλυψαν έναν εντυπωσιακό τρόπο για την εξουδετέρωσή τους, ο οποίος καταγράφθηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, μόλις το δακρυγόνο πέσει στο έδαφος, το καλύπτουν με έναν κώνο. Η μόνη έξοδος του χημικού αερίου είναι από το πάνω μέρος του, όπου ρίχνουν νερό.
Μάλιστα, επειδή μένει λίγο αέριο, μόλις σηκώσουν τον κώνο, ρίχνουν λίγο ακόμη νερό για να σβήσει εντελώς.
Εκατομμύρια διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους κατά το τελευταίο δίμηνο σε μία επίδειξη δύναμης άνευ προηγούμενου, κατά της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ.
Πρόκειται για την χειρότερη κοινωνική αναταραχή που πλήττει την πρώην βρετανική αποικία από την επιστροφή της σε κινεζική διοίκηση, πριν από 22 χρόνια.
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Παράταση έως 15 Μαΐου για αιτήσεις στο πρόγραμμα
04:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32