ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Συνελήφθη 17χρονος που έσπρωξε εξάχρονο από τον 10ο όροφο

Λονδίνο: Συνελήφθη 17χρονος που έσπρωξε εξάχρονο από τον 10ο όροφο

Ένας έφηβος συνελήφθη Κυριακή, διότι έσπρωξε έναν 6χρονο από την εξέδρα παρατήρησης του 10ου ορόφου της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το παιδί διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο 17χρονος βρίσκεται υπό κράτηση ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας.

H πινακοθήκη Tate Modern, που βρίσκεται σε μία από τις όχθες του Τάμεση κι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία στη Βρετανία, έκλεισε αμέσως μετά το δραματικό συμβάν.

Αρκετοί από τους θεατές του όμως παρέμειναν στη διάθεση της αστυνομίας για αρκετή ώρα ακόμη ως μάρτυρες του συμβάντος.

Στα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, η αστυνομία έθεσε τον χώρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι απαγόρευσε στους επισκέπτες να εισέλθουν ή να εγκαταλείψουν την πινακοθήκη. Λίγη ώρα αργότερα, η πινακοθήκη εκκενώθηκε.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου τονίζει σε ανακοίνωσή της πως ειδοποιήθηκε στις 14.40 (16.40, ώρα Ελλάδος) και το θύμα «βρέθηκε να κείται στη στέγη του πέμπτου ορόφου».

Ο ύποπτος 17χρονος «είχε παραμείνει με το κοινό που ήταν παρόν στην εξέδρα του 10ου ορόφου κι έως τώρα τίποτε δεν υποδεικνύει πως γνωριζόταν με το θύμα», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ