ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Διαβόητος κακοποιός προσπάθησε να αποδράσει από τη φυλακή ντυμένος σαν την… κόρη του

Βραζιλία: Διαβόητος κακοποιός προσπάθησε να αποδράσει από τη φυλακή ντυμένος σαν την… κόρη του
(Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP)

Μεταμφιεσμένος σαν την.. κόρη του επιχείρησε να αποδράσει από φυλακή του Ρίο ντε Τζανέιρο ένας από τους πιο σκληρούς κακοποιούς της χώρας, ο Clauvino da Silva.

Ο εγκληματίας, αρχηγός συμμορίας με που διακινούσε ναρκωτικά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δέχτηκε επίσκεψη από την 19χρονη κόρη του.

Στη συνέχεια ντύθηκε όπως εκείνη, με ένα στενό τζιν και ένα ροζ κοντομάνικο μπλουζάκι, και φόρεσε λαστιχένια μάσκα και περούκα. Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα «The Guardian», έγινε αντιληπτός όταν ζήτησε από τους φρουρούς να του επιστρέψουν την ταυτότητα της κόρης του.

Οι δεσμοφύλακες κατάλαβαν το σχέδιό του και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του μπροστά στις κάμερες. Το εν λόγω βίντεο έχει γίνει έκτοτε viral στη Βραζιλία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Clauvino da Silva έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 73 ετών για τη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και φαίνεται πως εμπνεύστηκε από κάποια σχετική χολιγουντιανή ταινία.

Η φωτογραφία του «φιγούραρε» στο πρωτοσέλιδο της ταμπλόιντ «Meia Hora», με τον τίτλο «Προσεχώς “White Chicks 2”», μια αναφορά σε χιουμοριστική ταινία του 2004 με πρωταγωνιστές τους Shawn Wayans και Marlon Wayans.

«Ωχ, είμαι άτακτο κορίτσι…» έγραφε χιουμοριστικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ο Dia».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 42χρονος προσπαθεί να αποδράσει από τη φυλακή. Τον Ιανουάριο του 2013 ήταν ένας εκ των 31 κρατουμένων που έσκαψαν τούνελ για να καταφέρουν να βγουν από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Και παρότι οι περισσότεροι κρατούμενοι συνελήφθησαν άμεσα, ο da Silva κατάφερε να διαφύγει.

Εντοπίστηκε, όμως, ένα μήνα αργότερα… Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος μεταφέρθηκε πλέον στην απομόνωση. Μάλιστα, ενδεχομένως να αυξηθεί η ποινή του.

Αντιμέτωπη με κατηγορίες και ποινή φυλάκισης δύο ετών αναμένεται να βρεθεί και η κόρη του, Ana Gabriele Leandro da Silva, καθώς όπως όλα δείχνουν είχε συμφωνήσει να βοηθήσει τον πατέρα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ