ΚΟΣΜΟΣ

Εκτεταμένα χτυπήματα στην Τζακάρτα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές

Εκτεταμένα χτυπήματα στην Τζακάρτα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές
EPA/ADI WEDA

 Οι πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στην Τζακάρτα την Πέμπτη σχεδίαζαν επιθέσεις και σε άλλες πόλεις της Ινδονησίας με τη βοήθεια τουλάχιστον άλλων 12 ατόμων, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι πέντε τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη Τζακάρτα και η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής άλλους 12 σε σχέση με αυτές, ο ένας από τους οποίους είναι ύποπτος ότι τις χρηματοδότησε με πόρους του Ισλαμικού Κράτους.

"Υπήρχαν γενικά σχέδια βάσει των οποίων θα έβαζαν στο στόχαστρο συγκεκριμένα μέρη, όπως αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά γραφεία, ξένους ή αυτούς που συνεργάζονται με ξένες οντότητες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άντον Σαρλίγιαν σε δημοσιογράφους, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε λάβει πόρους του Ισλαμικού Κράτους για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση", δήλωσε παράλληλα ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Μπαντροντίν Χάιτι σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στην ινδονησιακή πρωτεύουσα από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και οι 5 δράστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ