ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο εκατομμυριούχος φυγάς που στραγγάλισε τη σύζυγό του και την πέταξε στα σκουπίδια

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο εκατομμυριούχος φυγάς που στραγγάλισε τη σύζυγό του και την πέταξε στα σκουπίδια
Newport Beach Police Department via AP

Εντοπίστηκε και συνελήφθη εκατομμυριούχος, καταζητούμενος επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, καθώς θεωρείτο ο κύριος ύποπτος για την άγρια δολοφονία της συζύγου του.

Ο 54χρονος Peter Chadwick κατηγορείται για τον φόνο της Quee Choo "Q.C." Chadwick από το 2012, όταν -όπως φαίνεται- της επιτέθηκε στο σπίτι τους στην Νιούπορτ Μπιτς, μετά από διαφωνία που ξέσπασε λόγω οικονομικών προβλημάτων και απειλών για διαζύγιο.

Ο Chadwick ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Λίγο καιρό αργότερα, όφειλε να εμφανιστεί σε προδικαστική ακρόαση.

Αντί να εμφανιστεί στο δικαστήριο την ημερομηνία που είχε οριστεί, άδειασε τους λογαριασμούς του και με τα εκατομμύριά του διέφυγε.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια που αγνοείτο, ο 54χρονος φαίνεται πως περιπλανιόταν από το ένα μέρος στο άλλο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNNi. Δούλεψε σε διάφορες δουλειές και χρησιμοποιούσε πολλές ψεύτικες ταυτότητες.

Αρχικά ο Chadwick διέμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία, ωστόσο, όταν άρχισαν να του ζητούν διαβατήριο, σταμάτησε.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του μετά από πληροφορία πολίτη.

Ο Chadwick, εντοπίστηκε στο Μεξικό, έχοντας στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Την έπνιξε και την πέταξε στα σκουπίδια

Αφού όπως φέρεται, στραγγάλισε τη γυναίκα του τον Οκτώβριο του 2012, στη συνέχεια ο Chadwick έριξε το πτώμα της στα σκουπίδια.

Λίγο μετά, κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε πως η σύζυγός του απήχθη και δολοφονήθηκε από έναν μάστορα. Οι Αρχές όταν έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού εντόπισαν αμέσως κηλίδες αίματος και ενδείξεις πάλης.

Πριν εξαφανιστεί, ο 54χρονος είχε την εντολή να παραδώσει το διαβατήριό του και να ζήσει με τον πατέρα του στη Σάντα Μπάρμαρα μέχρι τη δίκη.

A millionaire charged in his wife's murder has been caught after more than four years on the run
By Hollie Silverman, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ