ΗΠΑ: Στο Ελ Πάσο ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε την Τετάρτη (8/8) στην πόλη του Ελ Πάσο στο Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, όπου το Σάββατο ένας ένοπλος πυροβόλησε 22 ανθρώπους στο όνομα μιας ρατσιστικής ιδεολογίας.
Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, που είχε αναχωρήσει από το Ντέιτον του Οχάιο, όπου συνέβη η άλλη αιματηρή ένοπλη επίθεση του Σαββατοκύριακου, προσγειώθηκε στις 14:30, τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδας).
Κατά την άφιξη του Τραμπ, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο στο Ελ Πάσο για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Ρεπουμπλικανικού προέδρου, που κατηγορείται για την ανάφλεξη των εντάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις εμπρηστικές του δηλώσεις.
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε τραυματίες του μακελειού στο Ντέιτον του Οχάιο. Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί και εκεί, κρατώντας πανό, με τα οποία καλούσαν, μεταξύ άλλων, τον δισεκατομμυριούχο να «αντιταχθεί στη NRA», το πανίσχυρο λόμπι των όπλων, που εμποδίζει κάθε απόπειρα ελέγχου της αγοράς των όπλων και να απαγορεύσει τα αυτόματα τουφέκια.
Προτού αναχωρήσει για τις δύο πόλεις, ο Τραμπ απέρριψε τις επικρίσεις, υποστηρίζοντας ότι η ρητορική του δεν συνέβαλε στην αναζωπύρωση του διχασμού και της βίας.
Συνάντηση Ρούτε - Τραμπ σήμερα στην Ουάσινγκτον - Στόχος η αποκλιμάκωση στις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ
09:48
Δωρεάν συγγράμματα για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών - Εντάσσονται στον «Εύδοξο»
09:46
Το Peaq είναι το νέο, μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Skoda
09:40
Τα πολεμικά πλοία της Βόρειας Κορέας εξοπλίζονται με πυρηνικά όπλα
09:38