ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κοριτσάκι 2 ετών πέθανε από τη ζέστη, ξεχασμένο σε αυτοκίνητο στο Σαν Ντιέγκο

ΗΠΑ: Κοριτσάκι 2 ετών πέθανε από τη ζέστη, ξεχασμένο σε αυτοκίνητο στο Σαν Ντιέγκο
nbcsandiego.com

Ένα μικρό κορίτσι, μόλις 2 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στην Τιερασάντα του Σαν Ντιέγκο, ξεχασμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο.  

Η μητέρα της μικρής κάλεσε την αστυνομία στις 12:42 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, λέγοντας ότι ξύπνησε από έναν σύντομο ύπνο και δεν μπορούσε να βρει πουθενά την 21 μηνών κόρη της. Λίγο αργότερα, η μητέρα τηλεφώνησε ξανά στην αστυνομία και είπε ότι εντόπισε το παιδί μέσα σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Η μικρή ήταν η Σκάρλετ Γκρέις Χάρις και όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, απλώς πιστοποίησε το θάνατο του μωρού, ο οποίος είχε προέλθει από τη ζέστη. Η αστυνομία δεν έχει αποσαφηνίσει εάν το μωρό ξεχάστηκε στο αυτοκίνητο από τη μητέρα του, ή μπήκε εκεί μόνο του όταν αυτή κοιμόταν και παγιδεύτηκε.

Η γειτονιά στην οποία ζούσε η μικρή Σάρλετ με τους γονείς της κατοικείται κατά κύριο λόγο από στρατιωτικό προσωπικό που εργάζεται στις βάσεις γύρω από την πόλη. Ο πατέρας της μικρής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στρατιωτικός.

«Είναι σκληρό», είπε μια γειτόνισσα. «Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από μας. Είμαι κι εγώ μητέρα, περνάμε πολλά ως σύζυγο στρατιωτικών».

Ο θάνατος της Σκάρλετ έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο διδύμων από τη ζέστη. Τα παιδιά βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας τους τα είχε ξεχάσει εκεί, πηγαίνοντας στη δουλειά του.

Η οργάνωση «Παιδιά και Αυτοκίνητα» λέει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνεται κατά μέσο όρο ένας θάνατος παιδιού εγκαταλελειμμένου σε αυτοκίνητο κάθε εννέα μέρες, με περίπου 38 θανάτους το χρόνο. Πέρυσι 53 παιδιά πέθαναν από τη ζέστη ξεχασμένα μέσα σε αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ