ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τριπλάσια του ορίου η ραδιενέργεια στην Σεβεροντβίνσκ μετά το ατύχημα στο πεδίο δοκιμών

Ρωσία: Τριπλάσια του ορίου η ραδιενέργεια στην Σεβεροντβίνσκ μετά το ατύχημα στο πεδίο δοκιμών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Ted S. Warren

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Σεβεροντβίνσκ της Ρωσίας, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκε έκρηξη σε πεδίο δοκιμών πυραύλων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, για μισή ώρα περίπου, ήταν τριπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της πόλης Βαλεντίν Μαγκαμέντοφ, σημειώνοντας ότι δεν αποτελεί απειλή για τους κατοίκους.

«Δεν υπήρξε καμία απειλή για την υγεία και την ζωή των κατοίκων. Ήταν κάτι που κράτησε λίγο, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα επίπεδα ραδιενέργειας άρχισαν να μειώνονται και αυτή την στιγμή είναι στα επίπεδα των επιτρεπόμενων ορίων», δήλωσε ο Μαγκαμέντοφ.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου πυραύλου σε πεδίο δοκιμών στην περιοχή του Αρχάγγελσκ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν έξι.

«Εξαιτίας του συμβάντος τραυματίσθηκαν, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, έξι εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας και της κατασκευάστριας βιομηχανίας. Δύο ειδικοί υπέκυψαν στα τραύματα τους, ενώ όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ