ΚΟΣΜΟΣ

Tesla ανατινάζεται και τυλίγεται στις φλόγες σε κεντρικό δρόμο της Μόσχας

Tesla ανατινάζεται και τυλίγεται στις φλόγες σε κεντρικό δρόμο της Μόσχας
Φωτογραφία αχείου AP Photo/Matt York

Σε κεντρικό δρόμο της Μόσχας εξερράγη ένα πολυτελές αυτοκίνητο Tesla S, στο οποίο επέβαιναν ένας 41χρονος πατέρας μαζί με τα δύο του παιδιά, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Reuters, το ηλεκτρικό Tesla πριν ανατιναχθεί, είχε συγκρουστεί μ’ ένα ρυμουλκό φορτηγό σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο οδηγός Αλεξέι Τρετιάκοβ, 41 ετών, και τα δύο του παιδιά κατάφεραν να βγουν από το αμάξι μετά τη σύγκρουση και πριν τυλιχτεί κυριολεκτικά στις φλόγες.

Οι τρεις τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, καθώς ο πατέρας έχει υποστεί διάσειση και κάταγμα στο πόδι και τα παιδιά τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και στο στήθος, σύμφωνα με το Russia Today.

Περαστικοί οδηγοί κατέγραψαν σε βίντεο το φλεγόμενο όχημα, αλλά και τις δύο εκρήξεις που παραλίγο να κοστίσουν τη ζωή στους τρεις επιβαίνοντες.

https://www.instagram.com/p/B0_izPjnfYV

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, με το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο να είναι 100χλμ. την ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο εκτιμάται ότι ευθύνεται το σύστημα του αυτόματου πιλότου του Tesla, το οποίο δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ένα στατικό ρυμουλκούμενο όχημα που ήταν πίσω από το αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ