ΚΟΣΜΟΣ

Μαθήματα επιβίωσης τύπου «Νεάτερνταλ» από Ιταλό… ζαχαροπλάστη!

Μαθήματα επιβίωσης τύπου «Νεάτερνταλ» από Ιταλό… ζαχαροπλάστη!
Instagram/guido_camia

Ο Guido Camia μπορεί να σε μάθει να ανάβεις φωτιά στο ύπαιθρο μόνο με δύο πέτρες, να επιβιώνεις στο δάσος τρώγοντας έντομα και να χτίσεις ένα καταφύγιο που θα σε προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης.

Ο 37χρονος, ο οποίος έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική, πλέον βγάζει τα προς το ζην προσφέροντας μαθήματα επιβίωσης τύπου «Νεάντερταλ» στις ιταλικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου

Στα εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργανώνει τα Σαββατοκύριακα, οι συμμετέχοντες τον βλέπουν να σκαρφαλώνει βράχους και να ψαρεύει σε ρυάκια, ντυμένος με τομάρια ζώων, κρατώντας ένα δόρι. Μοιάζει με χαρακτήρα που «δραπέτευσε» από τους... «Φλίντστοουνς».

Τα μαθήματα επιβίωσης του Camia έχουν αναγνωριστεί επίσημα, ενώ οι τιμές της βασικής «εκπαίδευσης» κυμαίνονται μεταξύ 80 έως 100 ευρώ το άτομο, τη βραδιά.

«Εδώ και πέντε χρόνια, τα μαθήματά μου επιθεωρούνται από την Federazione Italiana Survival Sportivo e Sperimentale (FISS)», δηλώνει ο 37χρονος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως εξηγεί, σε αρκετά από τα μαθήματα που παραδίδει είναι ντυμένος με πιο συμβατικά ρούχα. Ωστόσο το πάθος του «για οτιδήποτε παλαιολιθικό» τον ενέπνευσε να υιοθετήσει συνολικά το ύφος «Νεάντερταλ». .

Οι Νεάντερταλ, που εμφανίστηκαν στον πλανήτη σχεδόν πριν από 400.000 χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 40.000, ήταν «πολύ έξυπνοι», υπογραμμίζει ο Carnia.

«Ανακάλυψαν τη φωτιά και μπορούσαν να προσαρμόζονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ήταν νομάδες που μετακινούνταν συνέχεια, ζούσαν σε σπηλιές, αλλά ήξεραν να χτίζουν και μικρά καταφύγια», προσθέτει ο 37χρονος.

«Τους δείχνω πώς ζούσαν εκείνοι οι άνθρωποι, τι έτρωγαν, πώς άναβαν φωτιά και χρησιμοποιούσαν το δόρυ. Επίσης τους έδειχνα πώς να χρησιμοποιούν βασικά σκεύη για να μαγειρεύουν», διευκρινίζει ο 37χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ