ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έρευνα μετά τον θάνατο 5 παιδιών σε πυρκαγιά σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό

ΗΠΑ: Έρευνα μετά τον θάνατο 5 παιδιών σε πυρκαγιά σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό
Facebook

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τα αίτια μιας πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο πέντε παιδιών στο Έρι, στην Πενσιλβάνια, την ώρα που κοιμόντουσαν σε έναν ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό.

Τα παιδιά, ηλικίας από 8 μηνών έως 7 ετών, κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, όταν ξέσπασε η φωτιά νωρίς το πρωί της Κυριακής εξήγησε ο Γκάι Σάντον, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων της πόλης.

Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο περίπου 25 λεπτά, αφότου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και αντίκρισαν «μεγάλες φλόγες να βγαίνουν από όλα τα παράθυρα του πρώτου ορόφου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν παιδιά εγκλωβισμένα στον δεύτερο όροφο» εξήγησε ο Σάντον στο τηλεοπτικό δίκτυο Jet24.

«Οι πυροσβέστες άρχισαν τη μάχη με τις φλόγες, την ώρα που μια δεύτερη ομάδα έσπευσε στην πίσω πλευρά του κτίσματος για να ανέβει στα δωμάτια» συνέχισε ο ίδιος.

«Θα μπορούσαμε να τα έχουμε σώσει… τα 5 μικρότερα παιδιά, δυστυχώς, όμως, είχαν ήδη πεθάνει».

Η Ελέιν Χάρις, η γυναίκα που είχε ανοίξει τον βρεφονηπιακό σταθμό στο σπίτι της, τραυματίστηκε, ενώ καθοδόν προς το νοσοκομείο είχε τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με τον Σάντον. Διακομίστηκε, τελικά, στο Πίτσμπουργκ για να λάβει τις πρώτες βοήθειας.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είπε στους New York Times ότι το ένα από τα θύματα ήταν παιδί της Χάρις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερις αδελφοί και αδελφές.

Οι ερευνητές της πυροσβεστικής προσανατολίζονται προς το σενάριο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ