ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ινδία: Περισσότεροι από 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τραγωδία στην Ινδία: Περισσότεροι από 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες
ΕΡΑ

Τουλάχιστον 184 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, στις πλημμύρες που προκάλεσε ο μουσώνας, και περίπου 1 εκατομμύριο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Η πολιτεία Κεράλα είναι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πλέον πληγείσα περιοχή της Ινδίας από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα το διεθνές αεροδρόμιο Κοτσί.

«Τουλάχιστον 76 άνθρωποι πέθαναν, 58 αγνοούνται και 32 τραυματίστηκαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πραμόντ Κουμάρ, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Κεράλα.

Περίπου 288.000 άνθρωποι, σε αυτήν την πολιτεία, απομακρύνθηκαν προς ασφαλείς περιοχές.

Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 42 νεκρούς.

«Απομακρύναμε περισσότερους από 580.000 ανθρώπους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καρνατάκα.

Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πολιτείες Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ (δυτικά) και δεκάδες χιλιάδες άλλοι μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ