15χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του ζητώντας λύτρα από τον... πατέρα του για να ψωνίσει ρούχα
Μια απίστευτη ιστορία από τη Νιγηρία είδε το φως της δημοσιότητας. Ένας 15χρονος συνελήφθη, αφού σκηνοθέτησε την απαγωγή του με φίλους του και ζήτησε... λύτρα από τον πατέρα του.
Ο έφηβος και οι συνεργοί του, ηλικίας 15-22 ετών, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς απαιτούσαν λύτρα ύψους 500.000 νάιρα (1.250 ευρώ).
«Είχαν σκηνοθετήσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό (κεντρικά) Τέρνα Τιόπεβ.
Ερωτηθέντες για τα κίνητρά τους, οι νέοι υποστήριξαν ότι ήθελαν να αγοράσουν καινούργια ρούχα, εξήγησε ο αξιωματικός.
Λίγες ημέρες πριν από την ψεύτικη απαγωγή, ο πατέρας του εφήβου είχε πουλήσει το αυτοκίνητό του για να πληρώσει τα έξοδα για το σχολείο των παιδιών του και τους λογαριασμούς του σπιτιού, έναντι του ποσού των 500.000 νάιρα, όσα, δηλαδή, απαιτούσαν οι υποτιθέμενοι απαγωγείς.
«Τηλεφώνησαν στον πατέρα του και του είπαν ότι ο γιος του είχε μεταφερθεί σε μια άλλη πολιτεία κι ότι θα τον σκότωναν εάν ειδοποιούσε την αστυνομία» εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Πλατό.
Συγκλονισμένος, ο πατέρας του εφήβου κάλεσε την αστυνομία έπειτα από κάποιες ημέρες. Οι ερευνητές κατάφεραν να τους βρουν, σε ένα σπίτι στην ίδια πόλη, και να ξεδιαλύνουν την υπόθεση από το νούμερο του τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν οι ψεύτικοι απαγωγείς.
«Οδύσσεια»: Το ιταλικό νησί Φαβινιάνα ετοιμάζεται για κύμα τουρισμού λόγω της ταινίας του Νόλαν
15:15
Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ΒΙΠΕ Κορωπίου - Μήνυμα 112 για ετοιμότητα
15:06
e-ΕΦΚΑ: Στις 7 Αυγούστου η καταβολή του αδειοδωροσήμου σε πάνω από 90.000 οικοδόμους
15:06
Μύκονος: 35χρονος οδηγός έκλεψε από τουρίστα επώνυμη τσάντα και ρολόι αξίας 75.000 ευρώ
14:54