ΚΟΣΜΟΣ

Συμβουλή Ιράν στη Βόρεια Κορέα: Μην εμπιστεύεστε τις ΗΠΑ

Συμβουλή Ιράν στη Βόρεια Κορέα: Μην εμπιστεύεστε τις ΗΠΑ
Iranian Presidency Office via AP

Τη συμβουλή της να μην εμπιστεύεται τις ΗΠΑ έδωσε στην Πιονγκγιάνγκ η Τεχεράνη, σημειώνοντας, παράλληλα, την πρόθεσή της να στείλει τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, για επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα.

«Οι ΗΠΑ έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστος εταίρος στον διάλογο, τόσο με την αποχώρησή τους από το ΚΟΣΔ (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, η επίσημη ονομασία της διεθνούς συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν), όσο και στις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αμπάς Αραγτσί χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βορειοκορεάτικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον εναντίον ανεξάρτητων χωρών, όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα είναι οι οικονομικές κυρώσεις, συνέχισε ο υφυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης και της Πιονγκγιάνγκ.

Ακόμη, ο Αραγτσί εξέφρασε τη βούληση του Ιράν για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την ετοιμότητα της Τεχεράνης να στείλει τον Ζαρίφ στην Πιονγκγιάνγκ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ