ΚΟΣΜΟΣ

Από θύματα, θύτες: Τον κατασπάραξαν τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα σε φάρμα

Από θύματα, θύτες: Τον κατασπάραξαν τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα σε φάρμα
cnni/ facebook/ Mahala View Lion Lodge

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άντρας στη Νότια Αφρική, τον οποίο τον κατασπάραξαν τα λιοντάρια που κρατούσε αιχμάλωτα σε ιδιόκτητη φάρμα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Leon van Biljon σκοτώθηκε στο τουριστικό θέρετρο Mahala View Lion Lodge, κοντά στην πόλη Cullinan, την ώρα που προσπαθούσε να επιδιορθώσει έναν κατεστραμμένο φράχτη στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα λιοντάρια.

Στο ράντσο του, ο Van Biljon, γνωστός και ως ο «Άνθρωπος των Λιονταριών» (The Lion Man), προσέφερε διάφορες δραστηριότητες στους τουρίστες, από σαφάρι και ξεναγήσεις, μέχρι παιχνίδια και τάισμα των λιονταριών, αλλά και αποκλειστικές διαλέξεις.

Σε αυτό φιλοξενούνταν τρία λιοντάρια -ο Rambo, η Katryn και ο Nakita. Ο Van Biljon σκοτώθηκε από ένα από αυτά. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας στο CNNi, οι γείτονες από τα διπλανά ράντσα προσπάθησαν να βοηθήσουν το θύμα, ο 70χρονος, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ τα ζώα θανατώθηκαν.

Περίπου 6.000 με 8.000 λιοντάρια εκτρέφονται και κρατούνται σε περισσότερες από 200 αποκαλούμενες φάρμες λιονταριών στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τα λιοντάρια που υπάρχουν ελεύθερα στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ