ΚΟΣΜΟΣ

Τελειώνουν τα τρόφιμα στο πλοίο Ocean που μεταφέρει 356 μετανάστες

Τελειώνουν τα τρόφιμα στο πλοίο Ocean που μεταφέρει 356 μετανάστες
(AP Photo/Francisco Gentico)

Το Ocean Viking, το πλοίο διάσωσης που παραμένει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες μεταξύ Μάλτας και Ιταλίας, περιμένοντας να βρεθεί λιμάνι για να αποβιβάσει τους 356 πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρει, αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς τα τρόφιμα αρχίζουν να τελειώνουν, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF).

"Απομένουν μόνο μερίδες φαγητού για πέντε ημέρες" ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter η οργάνωση. "Η ιατρική ομάδα μας ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για τη ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων", πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι οι 356 επιζώντες παραμένουν πάνω στο πλοίο επί 13 ημέρες και δεν έχει βρεθεί ακόμη ένα ασφαλές λιμάνι για αυτούς.

Το Ocean Viking περισυνέλεξε πολλές ομάδες μεταναστών στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Λιβύης, αφότου απέπλευσε, στις αρχές Αυγούστου. Το πλοίο έχει πλήρωμα 31 ναυτικών και διαθέτει ιατρική κλινική και τέσσερα ταχύπλοα σκάφη διάσωσης ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 ανθρώπους, σύμφωνα πάντα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Απόψε πάντως η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι είναι διαθετειμένη να παραλάβει 35 από τους ανθρώπους αυτούς. Μέχρι στιγμής, εκτός από την Πορτογαλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία και το Λουξεμβούργο έχουν επίσης ανακοινώσει ότι προτίθενται να φιλοξενήσουν κάποιους από τους μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ