Μνημόνιο και στον ISIS: Κόβει τους μισθούς κατά 50%
Στην απόφαση να μειώσει τους μισθούς των μαχητών του κατά 50%, επικαλούμενος την οικονομική δυσκολία, προχώρησε ο ISIS.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της Jerusalem Post που επικαλείται έγγραφο του Δεκεμβρίου, προερχόμενο από το λεγόμενο υπουργείο Οικονομικών του Ισλαμικού Κράτους.
Οι «εξαιρετικές συνθήκες» που αναφέρονται στο έγγραφο ωστόσο δεν κατονομάζονται με λεπτομέρειες, όμως φαίνεται πως έχουν να κάνουν με τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια στην Ράκα το Δεκέμβρη και την εκστρατεία του ιρακινού στρατού για απελευθέρωση της πόλης Ραμάντι.
Σήμερα η οικονομική κατάσταση του ISIS είναι ακόμα χειρότερη από το Δεκέμβριο. Στις 13 Ιανουαρίου η διεθνής συμμαχία κατά του ISIS βομβάρδισε τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, προκαλώντας την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία κάηκαν.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική δυσκολία ο κυβερνήτης του ISIS στην Μοσούλη εξέδωσε «φετφά», σύμφωνα με την οποία οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους επιτρέπεται να φορολογούν τους πολίτες της πόλης.
Δείτε ακόμα:
Από το YouTube στη μεγάλη οθόνη: Το «Backrooms» της A24 αποκαλύπτει το πρώτο του «φρικτό» trailer
12:23
Ψηφιακή ενδυνάμωση ηλικιωμένων και ΑμεΑ - Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα
12:12
Στα χέρια των αρχών οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο: Είχε βάλει διπλή ταρίφα 56 φορές
12:09
Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αυτοψία, η ασφάλεια και τα μηνύματα στη βάση της ΝΔ
12:04