ΚΟΣΜΟΣ

Vivo: Η γάτα με τους χιλιάδες followers που έχει τρελάνει το Instagram

Vivo: Η γάτα με τους χιλιάδες followers που έχει τρελάνει το Instagram
instagram/ mco_vivo

Κλέβει καρδιές ο Vivo, η τριών χρονών γάτα, η οποία με το μαγευτικό της τρίχωμα έχει αποκτήσει χιλιάδες ακολούθους στο Instagram.

Ο ιδιοκτήτης του ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες του στα social media πριν από δύο χρόνια και έκτοτε οι ακόλουθοί του ξεπεράσει τους 10.000.

Τόπος κατοικίας του φαίνεται πως είναι η πόλη Γκουανγκζου στην Κίνα, όπου μένει με τους ιδιοκτήτες του Robert και Izabella Sijka.

Το αιλουροειδές έχει περιγραφεί ότι μοιάζει με βασιλικό μέλος, λόγω της μεγαλοπρεπούς και κομψής εμφάνισής του, σε συνδυασμό με τα ωοειδή κίτρινα μάτια του.

Άλλοι λένε ότι μοιάζει λίγο με λιοντάρι, λίγο με λύκο, λίγο με άνθρωπο. Σε βίντεο στο instgram, ο Vivo φαίνεται να κουνάει τη γούνα του σε αργή κίνηση, προτού ανασκουμπωθεί, έτοιμος να ρίξει μια άγρια ματιά, η οποία από πολλούς ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία.

Τα σχόλια για τον Vivo από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ποικίλα.

Ο Vivo θεωρείται ότι είναι Μέιν Κουν, λόγω του τριχώματός του. Θεωρούνται ως μια από τις παλαιότερες φυσικές φυλές στη Βόρεια Αμερική, με περισσότερο από έναν αιώνα πριν, σύμφωνα με το State Symbol USA.

Ως ξεχωριστή φυλή αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στο Μέιν το 1985, όπου τις είχαν σε μεγάλη εκτίμηση λόγω της ικανότητάς τους να επιβιώσουν στους πιο σκληρούς χειμώνες εκεί.

Υπάρχουν φήμες ότι η Μέιν Κουν ήρθε πρώτη φορά στην Βόρεια Αμερική από Βίκινγκς αιώνες πριν από το ταξίδι του Κολόμβου.

Άλλες φήμες υποστηρίζουν ότι είναι απόγονος της μακρύτριχης γάτας της Μαρίας Αντουανέτας που στάλθηκε στην Αμερική με την ελπίδα πως θα ακολουθούσε και η ίδια.

Σήμερα αυτές οι μεγάλες και όμορφες γάτες είναι από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο. Αλλά αυτό που πραγματικά μετράει, φυσικά, είναι ότι είναι η επίσημη κρατική γάτα του Μέιν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ