ΚΟΣΜΟΣ

«Κλείστε τώρα τα σύνορα της Γερμανίας» λέει υπουργός της Μέρκελ

«Κλείστε τώρα τα σύνορα της Γερμανίας» λέει υπουργός της Μέρκελ
ΕPA/ JULIEN WARNAND

Προτροπή προς την Άνγκελα Μέρκελ να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας, εξαιτίας της μαζικής εισροής αιτούντων άσυλο κάνει ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Ο Γερμανός πολιτικός μάλιστα τόνισε πως η Γερμανία πρέπει να δράσει μόνη της αν η Ευρώπη δεν καταφέρει να πετύχει μια συνολική συμφωνία στο προσφυγικό.

Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ είπε πως η Γερμανία δεν μπορεί να συνεχίσει να δείχνει «φιλικό πρόσωπο», μια φράση που έχει χρησιμοποιήσει η Καγκελάριος, και πως αν αριθμός των νέων αφίξεων δεν υποχωρήσει η Γερμανία πρέπει να κινηθεί μόνη της.

«Κάνω έκκληση. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός πως δε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το κλείσιμο των συνόρων» δήλωσε ο Ντόμπριντ, μέλος του Κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) στην εφημερίδα του Μονάχου ,«Μερκούρ».

Το CSU, το αδερφό κόμμα του κόμματος της Μέρκελ, του CDU, ασκεί πίεση στην καγκελάριο για την πολιτική ανοικτών θυρών την οποία ασκεί. Υπενθυμίζεται πως μόνο το 2015 1,1 εκατ. μετανάστες αφίχθησαν στη Γερμανία.

Η Βαυαρία αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών στη χώρα.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Ντόμπριντ ο απέρριψε το επιχείρημα της Μέρκελ πως το κλείσιμο των συνόρων θα διακινδυνεύσει το μέλλον της Ευρώπης.

«Είναι λάθος η άποψη πως το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει την αποτυχία της Ευρώπης, το αντίθετο. Το να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάνουμε θα γονατίσει την Ευρώπη» είπε ο Γερμανός πολιτικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ