Ο κυκλώνας Ντόριαν πλησιάζει και απειλεί: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Τζόρτζια
Ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας Μπράιαν Κεμπ κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της Πολιτείας, που γειτονεύει με τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει στην περιοχή ο κυκλώνας Ντόριαν, που αναμένεται να πλήξει τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα.
Η απόφαση αυτή αφορά τις 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζιας. Ο Κεμπ εξήγησε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους» των παράκτιων περιοχών των νοτιοανατολικών ΗΠΑ.
Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών της Πολιτείας, αλλά και τη δυνητική καταφυγή στη βοήθεια του ομοσπονδιακού Κράτους.
Νωρίτερα χθες, ο κυβερνήτης της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε ήδη κηρύξει σε 26 Κομητείες σε ολόκληρη την Πολιτεία.
Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο κυκλώνας Ντόριαν ενδέχεται όταν πλήξει περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, τη δεύτερη ισχυρότερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.
Αυτή τη στιγμή, ο κυκλώνας Ντόριαν κατατάσσεται στην κατηγορία 1 και κινείται προς τις Μπαχάμες ενώ προηγουμένως είχε απειλήσει το Πουέρτο Ρίκο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε χθες προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πολωνία εξαιτίας του κυκλώνα Ντόριαν.
SPONSORED
Νομοσχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα»: Η τουρκική στρατηγική πίεσης και η ελληνική απάντηση
20:51
Νεκρή γυναίκα από επίθεση πίτμπουλ στη Φλόριντα - Προσπαθούσε να σώσει τον σκύλο της
20:39
Ηράκλειο: «Πνίγηκε» από τη βροχή ο Τσούτσουρας - Σε απόγνωση οι κάτοικοι
20:28
Ζελένσκι: Η Μόσχα ετοιμάζει χτύπημα με τον «Ορέσνικ» - Aνακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ
20:17