ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ: Γυναίκα γέννησε ολομόναχη μέσα στο κελί της

Σάλος στις ΗΠΑ: Γυναίκα γέννησε ολομόναχη μέσα στο κελί της
screen grab από βίντεο

Μια 27χρονη στο Ντένβερ του Κολοράντο κατέθεσε μήνυση στις Αρχές της φυλακής, αφού πριν από έναν χρόνο αναγκάστηκε να γεννήσει ολομόναχη στο κελί της, χωρίς να της παρασχεθεί καμία ιατρική βοήθεια.

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Ιουλίου 2018, όταν έσπασαν τα νερά της κρατούμενης που είχε συλληφθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα για κλοπή ταυτότητας. Η Diana Sanchez ισχυρίζεται ότι έφερε στον κόσμο το παιδί της πέρυσι πάνω σε ένα «κρύο και σκληρό πάγκο, δίπλα από την τουαλέτα», μέσα στο κελί της.

Σύμφωνα με την ίδια, το προσωπικό γνώριζε επί ώρες ότι βρισκόταν στην ώρα του τοκετού, αλλά την αγνοούσε. Εκείνη τους ενημέρωσε τουλάχιστον οκτώ φορές εκείνο το πρωινό, λέγοντάς τους ότι είχε συσπάσεις, χωρίς να της δίνουν καμία σημασία. Έτσι κατέληξε τις επόμενες τέσσερις με πέντε ώρες να παλεύει μόνη της να γεννήσει.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά οι φύλακες "επέλεξαν την ευκολία από τη συμπόνοια" αφού δεν κάλεσαν ασθενοφόρο όταν έσπασαν τα νερά της γυναίκας, ενώ καμία νοσοκόμα δεν φρόντισε το μωρό μετά τη γέννα ούτε η φυλακή είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος.

Ο σερίφης του τοπικού τμήματος, πάντως, δήλωσε στο BBC ότι διεξήγαγε έρευνα για το περιστατικό, όπου διαπιστώθηκε ότι το προσωπικό είχε δράσει σωστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ