ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρθηκε video game βασισμένο στη σφαγή της Πεσάβαρ

Αποσύρθηκε video game βασισμένο στη σφαγή της Πεσάβαρ
Η σφαγή εκατοντάδων μαθητών από Ταλιμπάν σε σχολείο της Πεσάβαρ είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ το Δεκέμβριο του 2014 Rana Sajid Hussain/Pacific Press/LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Ένα πακιστανικό video game, το «θέμα» του οποίου βασιζόταν στη σφαγή δεκάδων μαθητών σε ένα σχολείο της Πεσάβαρ από τους Ταλιμπάν, προκάλεσε κατακραυγή με αποτέλεσμα τελικά να αποσυρθεί από το διαδίκτυο.

Το ηλεκτρονικό παιγνίδι, υπό τον τίτλο «Η ανταπόδοση του στρατού του Πακιστάν», είχε καταστεί διαθέσιμο μέσω Διαδικτύου και η δημιουργία του είχε υποστηριχθεί από κρατικό οργανισμό.

Ο παίκτης, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενσάρκωνε έναν στρατιώτη που σκοτώνει τρομοκράτες στους διαδρόμους έξω από τις αίθουσες του σχολείου, σε ένα σκηνικό αρκετά αφαιρετικό.

Αναφέρεται σαφώς στη χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια που έχει βιώσει ποτέ το Πακιστάν, την 16η Δεκεμβρίου 2014, όταν μια ομάδα εννέα Ταλιμπάν είχε εισβάλει στο δημόσιο σχολείο του στρατού (APS) στην Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, δολοφονώντας εν ψυχρώ 151 ανθρώπους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία μαθητές.

Πολλοί Πακιστανοί εξοργίστηκαν μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με το εν λόγω ηλεκτρονικό παιγνίδι στην εφημερίδα Dawn χθες και το επέκριναν έντονα με αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης

Η Υπηρεσία Τεχνολογίας και Πληροφορικής του Παντζάμπ (PITB), ένας δημόσιος οργανισμός που προωθεί την καινοτομία σε θέματα πληροφορικής στην επαρχία αυτή του κεντρικού Πακιστάν, εξέδωσε πολύ γρήγορα μια ανακοίνωση παραδεχόμενη το σφάλμα της.

«Το παιγνίδι για το APS αποσύρθηκε, διότι ήταν κακόγουστο. Ευχαριστούμε που υποδείξατε αυτό το λάθος, προχωρήσαμε σε διόρθωση της κατάστασης», έγραψε στο Twitter ο διευθυντής του, ο Δρ. Όμαρ Σάιφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ