ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ανήλικος «βλάσφημος» έκοψε το ίδιο του το χέρι

Πακιστάν: Ανήλικος «βλάσφημος» έκοψε το ίδιο του το χέρι
Φωτογραφία αρχείου Carol Guzy/The Washington Post via Getty Images/Ideal Images

Ένα τουλάχιστον ασυνήθιστο όσο και δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε σε επαρχιακή πόλη του Πακιστάν, με πρωταγωνιστές ένα ανήλικο αγόρι και έναν κληρικό.

Ο Μοχάμεντ Ανβάρ, ηλικίας 15 ετών παρακολουθούσε το κήρυγμα του κληρικού, Σαμπίρ Αχμέντ, με ενδιαφέρον, ωστόσο, μια στιγμή απροσεξίας ήταν αρκετή για να αλλάξει τη ζωή του.

Ο Αχμέντ ζήτησε από όσους πιστούς δεν αγαπούσαν τον Προφήτη Μωάμεθ να σηκώσουν το χέρι τους. Ο Μοχάμεντ δεν αντιλήφθηκε σωστά την ερώτηση και ήταν ο μόνος που σήκωσε χέρι, κάτι με αποτέλεσμα ο κληρικός να τον χαρακτηρίσει βλάσφημο.

Ο 15χρονος αντέδρασε άμεσα για να διώξει από πάνω του τη «βλασφήμια». Επέστρεψε σπίτι του και έκοψε το ίδιο του το χέρι, το οποίο στη συνέχεια το παρουσίασε στον κληρικό τοποθετημένο μέσα σε ένα πιάτο.

Επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε στο CNN ότι ο κληρικός συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση μίσους και βίας.

Όσο για τον μικρό Ανβάρ, παρότι πλέον η καθημερινότητα δεν θα είναι το ίδιο εύκολη με πριν, αντιμετωπίζεται με δέος, σεβασμό και ως ήρωας από τους συντοπίτες του, ενώ ο πατέρας του δήλωσε υπερήφανος για την πράξη του γιου του...

Pakistani teen cuts off hand after cleric accuses him of blasphemy

Adeel Raja by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ