ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Συντριβή αεροσκάφους σε τουριστικό θέρετρο με νεκρούς και τραυματίες

Φιλιππίνες: Συντριβή αεροσκάφους σε τουριστικό θέρετρο με νεκρούς και τραυματίες
Philippine Red Cross via AP

Ένα μικρό αεροσκάφος μεταφοράς ασθενών συνετρίβη σήμερα, Κυριακή, σε τουριστική περιοχή κοντά στη Μανίλα των Φιλιππινών.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά οκτώ άτομα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι Αρχές εντοπίσει τις σορούς επτά εξ αυτών, ενώ και ο όγδοος θεωρείται νεκρός. Πληροφορίες της Washington Post, αναφέρουν πως οι επιβαίνοντες ήταν 9 και έχουν όλοι πεθάνει. Οι Αρχές της χώρας δεν έχουν διευκρινίσει ακόμη τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Λόγω της συντριβής προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, που ανάγκασε κατοίκους της περιοχής Καλάμπα Σίτι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στις εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σκηνές χάους: ένα ασθενοφόρο κατευθύνεται προς ένα κτήριο που φλέγεται, ενώ άνθρωποι στον δρόμο ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

«Κανείς δεν επιβιώνει από τέτοιο δυστύχημα. Υποθέτουμε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί», είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, Τζέφρι Ροντρίγκες, επιβεβαιώνοντας ότι στα αποκαΐδια βρέθηκαν επτά πτώματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι και έξι επιβάτες, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μανίλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ