ΚΟΣΜΟΣ

Τενεσί: Σχολείο απαγόρευσε τα βιβλία Χάρι Πότερ επειδή περιέχουν… πραγματικά ξόρκια

Τενεσί: Σχολείο απαγόρευσε τα βιβλία Χάρι Πότερ επειδή περιέχουν… πραγματικά ξόρκια
IMDb

Ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ αφαίρεσε από τα ράφια της βιβλιοθήκης του τα βιβλία Χάρι Πότερ επειδή γράφουν για «πραγματικές κατάρες και ξόρκια, που όταν διαβαστούν υπάρχει ο κίνδυνος καλέσματος κακών πνευμάτων».

Ο πάστορας του σχολείου St Edward, ο οποίος διδάσκει παιδιά από την προσχολική ηλικία, επικοινώνησε με τους κηδεμόνες τους για τα θρυλικά βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τους ενημέρωσε ότι έχει έρθει σε επαφή «με αρκετούς εξορκιστές, που πρότειναν να αφαιρέσουν τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη».

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη μαγεία ως κάτι καλό και κακό ταυτοχρόνως -γεγονός που είναι λάθος- και αποτελεί απλά μία έξυπνη εξαπάτηση. Περιέχονται πραγματικές κατάρες και ξόρκια, που όταν τα διαβάσει ένας άνθρωπος, υπάρχει ο κίνδυνος να καλέσει κακά πνεύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο email που έστειλε ο πάστορας στους γονείς των μαθητών, σύμφωνα με τη Guardian.

Η επικεφαλής των σχολείων για την καθολική μητρόπολη του Νάσβιλ, Rebecca Hammel, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι ο πάστορας έστειλε το email μετά από έρευνα γονέα, ενώ πρόσθεσε πως αυτή η ενέργεια «είναι στη δικαιοδοσία του».

giphy

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τα βιβλία Χάρι Πότερ ήταν στα ράφια του σχολείου μέχρι το τέλος του προηγούμενου εξαμήνου, αλλά τη νέα σχολική χρονιά άνοιξε καινούργια βιβλιοθήκη και τα βιβλία έχουν αφαιρεθεί.

«Δεν λογοκρίνουμε την επιλογή αυτή. Προσπαθούμε απλά να διασφαλίσουμε ότι τα βιβλία στις σχολικές βιβλιοθήκες είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών» δήλωσε, τέλος, η κ. Hammel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ