Μεγάλη πυρκαγιά στο Ritz του Παρισιού
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, με τον τελευταίο όροφο να τυλίγεται στις φλόγες και τον καπνό από την πυρκαγιά να είναι ορατός σε όλη την γαλλική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο τελευταίος όροφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί.
Η φωτιά πιστεύεται ότι ξεκίνησε από ένα σημείο του ξενοδοχείου όπου γίνονται εργασίες ανακαίνισης, νωρίς το πρωί, περίπου στις επτά (τοπική ώρα). Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή τραυματίες.
Η αστυνομία έκανε λόγο για "μεγάλη πυρκαγιά" στον λογαριασμό της στο Twitter, συνιστώντας στους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε "στο τελευταίο επίπεδο του κτιρίου και στη στέγη" έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι "δεν υπήρχε κόσμος και δεν υπάρχουν θύματα, αλλά η επιφάνεια που επλήγη είναι μεγάλη".
Το ξενοδοχείο Ritz, ένα από τα πολυτελέστερα του Παρισιού, βρίσκεται στην Πλας Βαντόμ. Έχει κλείσει από τον Αύγουστο 2012 για εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης. Η επαναλειτουργία του είχε προγραμματισθεί για τον Μάρτιο.
Επιστήμονες «ανέστησαν» ένζυμο 3,2 δισεκατομμυρίων ετών για να εξηγήσουν πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη
20:49
Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα είναι σε θέση να παράγει πυραύλους Patriot έως το τέλος του 2026
20:38
Συνολικά 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα
20:28
Αγωνία για παιδί τριών ετών που έπεσε από μπαλκόνι στην Αλόννησο
20:19