Τουσκ: Καταρρέει η Σένγκεν εάν δε λύσουμε το μεταναστευτικό
Η Ευρώπη έχει στη διάθεσή της μόνο δύο μήνες προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τη μεταναστευτική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ζώνη Σένγκεν θα καταρρεύσει, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
"Έχουμε το πολύ δύο μήνες για να θέσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο" είπε ο Τουσκ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνει αυτό η ζώνη Σένγκεν θα αποτύχει.
Υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "θα αποτύχει ως πολιτικό πρόγραμμα" αν δεν καταφέρει να ασκήσει τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της και τόνισε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς μόνο πέρσι έφτασαν στην Ευρώπη πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.
SPONSORED
Ισότητα φύλων: Η Γαλλία δεν τηρεί την προθεσμία της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη μισθολογική διαφάνεια
16:12
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ζήτησε από τον Τραμπ να εγγυηθεί πρόσβαση σε ιερούς τόπους
16:03
ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
15:55
Από 185 αιχμαλώτους πολέμου απελευθέρωσαν Ρωσία και Ουκρανία
15:50