ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Στήριξη ή θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5,5 εκατ. πρόσφυγες

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Στήριξη ή θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5,5 εκατ. πρόσφυγες
Presidential Press Service via AP, Pool

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το προσφυγικό. Σε δηλώσεις του στην Μαλάτεια σημείωσε πως σε περίπτωση που η χώρα του δεν λάβει την απαραίτητη υποστήριξη, τότε μπορεί να ανοίξει τα σύνορα για περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Αν σε αυτό τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλίμπ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στόχος του Τούρκου προέδρου είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπου θα μπορέσουν να επιστρέψουν περίπου ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι πρόσφυγες και να εγκατασταθούν σε καταυλισμούς που θα χρηματοδοτηθούν με κοινοτικούς πόρους, κάτι για το οποίο η ΕΕ αντιδρά.

«Θα γίνει αυτό που θέλουμε αλλιώς θα ανοίξουμε τα σύνορα», επανέλαβε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε: «Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα».

Τέλος, επανέλαβε πως η χώρα του έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ