ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 13χρονος «ντετέκτιβ» έλυσε μυστήριο τριών δεκαετιών

Ένας 13χρονος «ντετέκτιβ» έλυσε μυστήριο τριών δεκαετιών
CNNi

Η... περιέργεια ενός 13χρονου στον Καναδά, βοήθησε να μπει ένα τέλος στο μυστήριο της εξαφάνισης μίας γυναίκας από το 1992.

Ο Max Werenka έκανε βόλτα με βάρκα στη λίμνη Griffin κοντά στο Ρεβελστόκε της Βρετανικής Κολούμπια, όταν ξαφνικά εντόπισε ένα όχημα κάτω από το νερό.

Μαζί με τη μητέρα του, υπέθεσαν πως το εύρημα σχετιζόταν με ένα ατύχημα του 2009, όπου αυτοκίνητο έπεσε στη λίμνη, και δεν το σκέφτηκαν παραπάνω. Ωστόσο, θεώρησαν πως καλό θα ήταν να το αναφέρουν στις Αρχές, οι οποίες έφτασαν στο σημείο την επόμενη μέρα, όπως αναφέρει η μητέρα του Max, στο CNNi.

«Του είπαμε (σ.σ. του αστυνομικού) για το όχημα στη λίμνη και τον ρωτήσαμε γιατί δεν το έχουν βγάλει. Εκείνος μου είπε “Μα, το έβγαλαν. Για τι πράγμα μιλάτε;”» είπε, μεταξύ άλλων, η Nancy Werenka.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, πήγαν με βάρκα προς την τοποθεσία που τους είχε υποδείξει ο 13χρονος, ωστόσο, λόγω του ήλιου δεν κατάφεραν να δουν κάτω από το νερό. Έτσι, την επόμενη μέρα, ο 13χρονος Max χρησιμοποίησε την GoPro του και βούτηξε ο ίδιος στη λίμνη, όπου τράβηξε βίντεο το βυθισμένο όχημα.

Τρεις ημέρες μετά, οι Αρχές τράβηξαν το αυτοκίνητο στην επιφάνεια και ανακάλυψαν πως μέσα βρισκόταν το πτώμα μίας γυναίκας

Αγνοούμενη επί 27 χρόνια

Το πτώμα ανήκε στην Janet Farris, η οποία αγνοείτο από το φθινόπωρο του 1992.

«Πιστεύω πως το χειρότερο είναι να μην γνωρίζεις τι έχει συμβεί. Απλά υποθέταμε πως ίσως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ότι την πήρε ο ύπνος ή ότι προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα ή κάποιο ζώο» δηλώνει ο 62χρονος γιος της, George.

Τονίζει, μάλιστα, ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα λυπηρό τέλος, τουλάχιστον πήραν απαντήσεις για ένα μυστήριο τριών σχεδόν δεκαετιών.

Η μητέρα του 13χρονου είπε ότι έμαθε για την ταυτοποίηση πριν λίγες ημέρες και ότι οι σκέψεις της βρίσκονται στην οικογένεια.

Παράλληλα, δήλωσε περήφανη για τον γιο της που βοήθησε στον εντοπισμό του οχήματος.

«Είναι μόνο 13 ετών, αλλά είναι πολύ ώριμος», είπε.

A 13-year-old's underwater discovery helped solve a missing persons case from 1992
By Eric Levenson, CNNi

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ