ΚΟΣΜΟΣ

Aυστρία: Bγάζει το στρατό στα σύνορα με τη Σλοβενία για τους μετανάστες

Aυστρία: Bγάζει το στρατό στα σύνορα με τη Σλοβενία για τους μετανάστες
EPA/ ERWIN SCHERIAU

Η Αυστρία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, θα αναπτύξει από αύριο 500 στρατιώτες στην κυριότερη μεθοριακή διάβασή της με τη Σλοβενία, ώστε να ελέγχονται συστηματικά οι πρόσφυγες.

"Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους, όμως στο εξής θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε όλους τους μετανάστες", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φριτς Γκρούντινγκ, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Στυρίας.

Το μέτρο αυτό, που θα εφαρμοστεί στη μεθοριακή διάβαση του Σπίλφελντ, εντάσσεται στην προσπάθεια των αυστριακών αρχών να επιβλέψουν καλύτερα την είσοδο μεταναστών στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η αυστριακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εντός των επόμενων ημερών, να μην επιτρέπει πλέον την είσοδο στο έδαφός της των μεταναστών που επιδιώκουν να φτάσουν στη Σκανδιναβία, όπως το κάνει ήδη και η Γερμανία.

Το Σπίλφελντ θα καταστεί η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ Σλοβενίας και Αυστρίας και οι στρατιώτες θα μπορούν να ελέγχουν έως και 6.000 μετανάστες ημερησίως.

Οι αυστριακές αρχές ολοκληρώνουν επίσης στην ίδια περιοχή την κατασκευή ενός φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων ο οποίος θα εμποδίζει τους μετανάστες να περνούν παράνομα τα σύνορα.

Το 2015 ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 90.000. Ήδη έχουν εξεταστεί περίπου 36.000 αιτήσεις και, σε πρώτη φάση, δόθηκε θετική απάντηση σε 14.000 πρόσωπα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ