ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή στον Ακιντζί: Τι έγραψε ο πατέρας του 16χρονου που κατέβασε τουρκική σημαία στα κατεχόμενα

Επιστολή στον Ακιντζί: Τι έγραψε ο πατέρας του 16χρονου που κατέβασε τουρκική σημαία στα κατεχόμενα
offsite.com.cy

Επιστολή στον Μουσταφά Ακιντζί έστειλε ο πατέρας του 16χρονου Ελληνοκύπριου που κατέβασε την τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Λύση, ζητώντας συγγνώμη για την πράξη του γιου του.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει απερίσκεπτη την πράξη του γιου του και «εφηβική επιπολαιότητα που έγινε κάτω από συναισθηματική φόρτιση», καταδικάζοντας την.

Παράλληλα, εκφράζει την εύχεται και ελπίζει πως δεν διαταραχθεί το θετικό κλίμα συνεννόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

70014494 2413204228717258 396618179423502336 n 1

Σύμφωνα με το offsite.com.cy ο κ. Ακιντζί είχε δηλώσει: «Είναι πολύ σημαντικό που ζήτησαν συγνώμη αποδεχόμενοι ότι έχουν κάνει λάθος. Προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα λάθη, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η κουλτούρα της ειρήνης».

Το χρονικό

Αναστάτωση προκλήθηκε, την περασμένη Κυριακή, στην κατεχόμενη Λύση μετά από επίσκεψη Ελληνοκυπρίων με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το offsite.com.cy, ένας 16χρονος μπήκε σε δημοτικό σχολείο χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα, κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.

Το CΝΝ Turk μετέδωσε ότι ο νεαρός μπήκε στην αυλή του δημοτικού σχολείου «Φαζίλ Κουτσιούκ» το οποίο βρίσκεται 150 μέτρα από την Εκκλησία της Παναγίας Λύσης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής με αφορμή επικρίσεις στον τουρκοκυπριακό Τύπο, δήλωσε πως «το τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με τη προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στη γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ