Γιατί οι ΗΠΑ διεκδικούν όλα τα έσοδα από το βιβλίο του Σνόουντεν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν αγωγή εναντίον του πρώην συνεργάτη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, υποστηρίζοντας ότι το νέο βιβλίο του παραβιάζει τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει.
Το 2103 ο Σνόουντεν διέρρευσε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τα μυστικά προγράμματα τηλεφωνικών και διαδικτυακών παρακολουθήσεων των αμερικανικών υπηρεσιών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο Σνόουντεν κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του, που τιτλοφορούνται "Permanent Record", χωρίς προηγουμένως να υποβάλει το κείμενο στις υπηρεσίες πληροφοριών για να το εξετάσουν. Επίσης, οι ομιλίες που δίνει παραβιάζουν και αυτές τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας.
Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά με την αγωγή της να της επιδικαστούν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου.
Νίκος Χαρδαλιάς: Εγκαινιάστηκε βρεφονηπιακός σταθμός στο Καματερό
13:14
Τα Labubu «μετακομίζουν» στο Χόλιγουντ - Έρχεται ταινία με τον σκηνοθέτη του «Wonka»
13:05
Τσιάρας σε αγρότες: Ο διάλογος πράξη ευθύνης και όχι υποχώρηση - Μπλόκα και πείσματα δεν ωφελούν (vid)
13:00
Η ληστεία των Χριστουγέννων: Πώς τέσσερις φοιτητές «έκλεψαν» την ψυχή της Σκωτίας
12:56