ΚΟΣΜΟΣ

«Η Πάμελα Άντερσον είναι μια γαλοπούλα γεμιστή με σιλικόνη»

«Η Πάμελα Άντερσον είναι μια γαλοπούλα γεμιστή με σιλικόνη»
REUTERS/Philippe Wojazer

Στο γαλλικό κοινοβούλιο βρέθηκε την Τρίτη η ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια Πάμελα Άντερσον μετά από πρόσκληση του ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό και των Πρασίνων. Σκοπός της να ευαισθητοποιήσει με την παρουσία της την κοινή γνώμη ενάντια στις πρακτικές παρασκευής του φουά γκρά αλλά η εμφάνιση της προκάλεσε αντιδράσεις.

“Eίναι προφανές ότι η κυρία Αbeille προτιμάει τις γεμιστές με σιλικόνη γαλοπούλες αντί τις καλοθρεμμένες πάπιες από τη Landes και το Perigord” σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας πίεσης CPNT φωτογραφίζοντας την ακτιβίστρια αλλά και τη βουλευτή των Πρασίνων, Laurence Abeille.

Η Abeille χαρακτήρισε ντροπιαστική την “σεξιστική επίθεση” απέναντι στην ίδια και την προσκεκλημένη της που αντιτίθεται στην καταναγκαστική σίτιση των ζώων.

pamela french

Η παρουσία της 48χρονης Καναδέζας προκάλεσε ένταση αλλά και την παρέμβαση των αρχών για να υπάρξει ηρεμία στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου και οι ακτιβιστές που θέλουν να σταματήσουν την παραγωγή από συκώτι χήνας ή πάπιας του λιπαρού, γαστρονομικού εδέσματος φουά γκρα (foie gras) κέρδισαν περισσότερη δημοσιότητα από όση περίμεναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ