ΚΟΣΜΟΣ

Πώς το τσίμπημα ενός κουνουπιού τον άφησε εγκεφαλικά νεκρό σε εννέα μέρες

Πώς το τσίμπημα ενός κουνουπιού τον άφησε εγκεφαλικά νεκρό σε εννέα μέρες
Στα αριστερά ο Gregg McChesney και στα δεξιά ο αδερφός του WOOD/CNNi

Το τσίμπημα ενός κουνουπιού αποδείχτηκε μοιραίο για έναν άνδρα από το Μίσιγκαν ο οποίος σε μόλις εννέα ημέρες έμεινε εγκεφαλικά νεκρός και τελικά κατέληξε. 

Ο 64χροος Gregg McChesney ήταν απολύτως υγιής πριν τον τσιμπήσει κουνούπι και του μεταδώσει τον ιό ανατολικής εγκεφαλίτιδας ιπποειδών.

«Μέσα σε εννέα ημέρες κατέληξε εγκεφαλικά νεκρός. Ξαφνικά είχε επιληπτική κρίση, κατέληξε στα επείγοντα και δεν επανήλθε ποτέ» στις 19 Αυγούστου, δήλωσε ο αδερφός του, Mark στο WOOD, συνεργαζόμενο δίκτυο του CNNi.

O ίδιος περιέγραψε το πώς ο αδερφός του ούτε ένα μήνα πριν το περιστατικό τον βοηθούσε σε αγροτικές δουλειές.

«Μετά το τσίμπημα όλοι λέγαμε "μα πώς έγινε αυτό;"», λέει σημειώνοντας πως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εξ’ αρχής τι τον αρρώστησε.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, τέσσερις άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον ιό ανατολικής εγκεφαλίτιδας ιπποειδών στο Μίσιγκαν, οι δύο εκ των οποίων πέθαναν. Συνολικά στην πολιτεία υπάρχουν επτά καταγεγραμμένα περιστατικά και τέσσερις θάνατοι.

Ο ιός που είναι γνωστός ως ΕΕΕ είναι σπάνιος αλλά θανάσιμος.

Μόλις 10 άνθρωποι προσβάλλονται από την ασθένεια κάθε χρόνο και το 30% των περιπτώσεων καταλήγει σε θάνατο.

Τα πρώτα συμπτώματα είναι ξαφνικός πονοκέφαλος, υψηλός πυρετός, ρίγη και εμετός, ενώ τα σοβαρότερα περιλαμβάνουν την αίσθηση αποπροσανατολισμού, επιληπτικές κρίσεις και κώμα.

Mosquito-borne virus victim went from healthy to brain dead in 9 days

By Madeline Holcombe, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ