ΚΟΣΜΟΣ

Νέα φωτογραφία του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν είχε πεζοναύτης

Νέα φωτογραφία του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν είχε πεζοναύτης

 Πεζοναύτης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε κρατήσει φωτογραφία του πτώματος του τρομοκράτη χωρίς να έχει άδεια από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, σύμφωνα με το CNN.

Ο Μάθιου Μπισονέτ όπως ονομάζεται ο εν λόγω πεζοναύτης είχε στην κατοχή του ένα σκληρό δίσκο που περιείχε τη φωτογραφία, τον οποίο και παρέδωσε στα χέρια των ερευνητών των H.Π.Α. και τους ζήτησε ως αντάλλαγμα να μην τον καταδιώξουν για παράνομη κατοχή υψίστης σημασίας υλικού, σύμφωνα με το αμερικανικό ηλεκτρονικό περιοδικό ερευνητικής δημοσιογραφίας "The Intercept".

To CNN δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αν η πληροφορία αυτή είναι αληθής. Η Υπηρεσία Ειδικού Πολέμου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού παρέπεμψε το CNN στην Υπηρεσία Ελέγχου του Ναυτικού Ποινικού για περαιτέρω πληροφορίες και η οποία δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις του δικτύου.

Ο Ρόμπερτ Λάσκιν, δικηγόρος του Μπισονέτ, αρνήθηκε να σχολιάσει στο CNN, τις πληροφορίες που παρείχε το ηλεκτρονικό περιοδικό The Intercept σχετικά με την φωτογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ