ΠΓΔΜ: Εκλογές χωρίς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
Την απόφαση να μην συμμετάσχει το κόμμα στις πρόωρες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου, πήρη η Κεντρική Επιτροπή της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης.
Ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεβ, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 24ης Απριλίου, επειδή δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για έντιμες και δημοκρατικές εκλογές. Ζήτησε, δε, την αναβολή τους μέχρι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα διασφαλίζουν αδιάβλητες εκλογές.
Τη Δευτέρα, η Βουλή της ΠΓΔΜ επικύρωσε την παραίτηση του Νίκολα Γκρούεφσκι από το αξίωμα του πρωθυπουργού, μετά από δικό του αίτημα και στη συνέχεια ανέδειξε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές στις 24 Απριλίου. Επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης ορίστηκε ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Έμιλ Ντιμιτρίεφ.
Η αντιπολίτευση σημείωσε ότι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές στις 24 Απριλίου δεν επαρκεί για την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, ενώ ζητά να διασφαλιστεί η ελευθερία του Τύπου και να εκλείψει ο έλεγχος και οι παρεμβάσεις του κόμματος του Ν. Γκρούεφσκι στον τρόπο λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι από την πλευρά του, έχει κατηγορήσει τον Ζόραν Ζάεβ ότι αναζητά δικαιολογίες για να αποφύγει τις εκλογές, επειδή γνωρίζει ότι θα ηττηθεί.
Συνοδεία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ «δεν είναι βιώσιμη λύση», δηλώνει ο ΓΓ του IMO
23:12
Λάρισα: Ολονυκτία στο Δικαστικό Μέγαρο για τα κατασχεθέντα πειστήρια των Τεμπών
23:00
ΔΟΑΕ: Μόνο ο πυρηνικός πόλεμος μπορεί να καταστρέψει τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
22:50
Στουρνάρας: «Ανθεκτική η ελληνική οικονομία, καθώς βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια»
22:43