Παραίτηση Τζόνσον και διεξαγωγή εκλογών ζητά ο Κόρμπιν
Την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε παράνομη η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου.
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να σκεφτεί τη θέση του μετά από αυτή την απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν από το Μπράιτον, μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος του.
«Να αναλογιστεί τη θέση του και να γίνει ο βραχυβιότερος πρωθυπουργός της ιστορίας», είπε ο επικεφαλής των Εργατικών.
«Ο Τζόνσον πρέπει να υπακούσει στο νόμο, να μην απορρίψει καμία συμφωνία (σ.σ. για το Brexit) και να προχωρήσει σε εκλογές, προκειμένου να προκύψει μία κυβέρνηση που θα σέβεται τη δημοκρατία, το γράμμα του νόμου και θα επιστρέψει την εξουσία στο λαό αντί να την σφετερίζεται», συμπλήρωσε.
Με πληροφορίες από CNNi: Huge blow for Boris Johnson as UK Supreme Court rules suspension of Parliament is unlawful, by Sheena McKenzie and Bianca Britton
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (19 Μαρτίου)
06:30
Επίδομα παιδιού Α21: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων
06:00
Αλλάζουν τα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ - Νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
05:00
Ποιες είναι οι χώρες με τις περισσότερες ώρες εργασίας - Στο top 5 η Ελλάδα
04:00